Üdvözöljük a GAMMA Fejlesztő Központ oldalán!

Neurofeedback tréning
Pszichológiai megsegítés
Hallásébresztés

Neurofeedback-kel tökéletesítjük az alvás, a pihenés minőségét, a többi már következmény. Ha nem is csak erről van szó, de én – főleg a felnőtt korosztály esetében – ezt tartom az egyik legfontosabb hatásának.

Egy hasonlattal élve a neurofeedback egy olyan speciális tükör, amely által az agy elektromos tevékenységét tárjuk a gyakorló elé. A neurofeedback tréning célja, hogy a kezelések során az érintett egyén egy kedvezőbb és jobb agyi szabályozást és ehhez kapcsolódóan optimalizált működést sajátítson el. Néhány tréninget követően az agy ezen funkciók elsajátítását követően jobban tudja „saját magát” és a szervezet egészét működtetni, és ennél fogva minden, ehhez köthető probléma jelentősen enyhül vagy akár megszűnik. Hatása az agy megújulási képességén, a neuroplaszticitáson alapul.

Hívjon! vagy olvasson tovább a Neurofeedback aloldalunkon!

A pszichológiai tanácsadás során a gyermekek az alkotás folyamatában játsszák el élményeiket, s dolgozzák fel nehézségeiket. Hogy ez épp a rajzolás, a szerepjáték, a bábozás, babázás, a meseírás, az építés, a zene stb., vagy több minden egyszerre, az a gyermek személyiségétől függ.

Szülőként nem csak gyermekünket, de önmagunkat, családunkat is lehetőségünk van jobban megismerni. Ami manapság különösen fontos, hiszen szeretnénk, hogy gyermekünk kiteljesedhessen, hogy megvalósíthassa önmagát, ehhez azonban fontos, hogy mi is “elég jó”szülők legyünk. Ez mit is jelent pontosan? Akkor vagyunk “elégjó” szülők, ha rá tudunk hangolódni gyermekünk igényeire, s azt tudjuk neki adni, amire valóban szüksége van, se nem többet, se nem kevesebbet. Mindehhez az kell, hogy önmagunkkal is tisztában, önmagunkkal is egységben legyünk.

A “túlhallás” nem betegség, hanem egy adottság. Nem a fül beteg és nem az agy, hanem az információtovábbítást végző érző idegrostok egyik fajtájának frekvenciaspecifikus ingerátviteli zavaráról beszélünk. Az emberi agy csodálatos, tanítható, képes arra, hogy megfelelő impulzusok hatására gátolja a kellemetlen, túlcsengő, zavaró hangokat. A hallásébresztés során az idegrendszert tanítjuk meg figyelmen kívül hagyni a zavaró hangokat, így a terápia közelebb áll a pedagógiai módszerekhez, mint az orvosi szemlélethez. Az esetek döntő többségében az egyszeri tíz napos terápia megoldja a túlérzékeny hallással összefüggő gondokat. 

Helyszín:

Biatorbágy, Szily Kálmán út 6B. fszt.

Telefon: +36-30/261-7276