Üdvözöljük a GAMMA Fejlesztő Központ oldalán!

Neurofeedback tréning


Logopédia kicsiknek és nagyoknak
Hallásébresztés

Neurofeedback-kel tökéletesítjük az alvás, a pihenés minőségét, a többi már következmény. Ha nem is csak erről van szó, de én – főleg a felnőtt korosztály esetében – ezt tartom az egyik legfontosabb hatásának.

Egy hasonlattal élve a neurofeedback egy olyan speciális tükör, amely által az agy elektromos tevékenységét tárjuk a gyakorló elé. A neurofeedback tréning célja, hogy a kezelések során az érintett egyén egy kedvezőbb és jobb agyi szabályozást és ehhez kapcsolódóan optimalizált működést sajátítson el. Néhány tréninget követően az agy ezen funkciók elsajátítását követően jobban tudja „saját magát” és a szervezet egészét működtetni, és ennél fogva minden, ehhez köthető probléma jelentősen enyhül vagy akár megszűnik. Hatása az agy megújulási képességén, a neuroplaszticitáson alapul.

Hívjon! vagy olvasson tovább a Neurofeedback aloldalunkon!

A logopédiai tréningek célja a beszédrendellenességek kialakulásának megelőzése, felismerése, és rendszeres szűrése, teljes körű vizsgálata, a beszéd-és nyelvi fejlődési elmaradással küzdők fejlesztése, a beszédzavarok kezelése, a beszédhibák korrekciója, a beszéd és nyelvi hátrány kompenzálása, az olvasás, írászavarok redukciója, tanácsadás, valamint utógondozás.

A fejlesztések elsődlegesen a beszédhangok helyes kiejtésének elsajátítására, valamint az egyéb hang, beszéd és nyelvi teljesítmények korrekciójára irányulnak. A logopédiai foglalkozások során a szükséges képességek fejlesztése történik játékos formában.

A logopédiai foglalkozások részletes vizsgálatot követően, egyéni fejlesztési terv alapján történnek. Vállalom a beszédhibák korrigálását, a megkésett beszédfejlődés, a tanulási zavarok (diszlexia, diszkalkulia) és a nyelvlökéses nyelés terápiáját.

A “túlhallás” nem betegség, hanem egy adottság. Nem a fül beteg és nem az agy, hanem az információtovábbítást végző érző idegrostok egyik fajtájának frekvenciaspecifikus ingerátviteli zavaráról beszélünk. Az emberi agy csodálatos, tanítható, képes arra, hogy megfelelő impulzusok hatására gátolja a kellemetlen, túlcsengő, zavaró hangokat. A hallásébresztés során az idegrendszert tanítjuk meg figyelmen kívül hagyni a zavaró hangokat, így a terápia közelebb áll a pedagógiai módszerekhez, mint az orvosi szemlélethez. Az esetek döntő többségében az egyszeri tíz napos terápia megoldja a túlérzékeny hallással összefüggő gondokat. 

Helyszín:

Biatorbágy, Szily Kálmán út 6B. fszt.

Telefon: +36-30/261-7276